Kort
Hvor finder jeg kort?

Til en tur, hvor vi skal være på såvel kendte veje, som langt fra alfa-vej, er det nødvendigt at have kort afpasset til forholdene. Vi har derfor købt kort over det meste af Yukon og Northwest Territories i såvel scala 1:50.000 og 1:250.000.

Vi har købt Etopo kortene E70001 (Hele Canada: scala 1:250.000) og E70028 (Central Yukon: scala 1:50.000 omfattende Central Yukon og Central Northwest Territories) i elektronisk version hos ww.maptown.com

Kortene koster med forsendelse og moms mm. ca. 1.000 kr. stykket.
Fordelene ved disse kort er, at du kan udskrive dem så mange gange du har lyst, og at det er muligt at redigere kortene.

Afhængig af hvilken GPS, der medbringes på turen, så kan kortene eventuelt indlæses i GPS'en. Dette gælder dog ikke GARMIN's GPS'er, hvorfor det inden købt af kort er værd at overveje dette, eventuelt mærket på den GPS, der måtte overvejes anskaffet.

Min GPS er en GARMIN E-trex,  hvorfor kortene ikke kan indlæser heri. I praksis viste det sig dog ikke at give anledning til problemer, da de udskrifter vi havde med fint dækkede vores behov. Reelt har det kun betydning at få kortene indlæst i sin GPS, hvis der planlægges længere hikes i lavlandet, hvor det kan være særdeles svært at orientere sig. Men hikes i lavlandet i den canadiske vildmark er sjældent i forbundet med den store fornøjelse. 

Det viste sig dog, at vi i øvrigt fik overraskende god brug for GPS' en i takt med at kendskabet til dens funktioner steg i takt med turens fremskriden i 2006. Givetvis et område, hvor min viden kan blive bedre.

På turen i 2006 havde vi ca. 20 kort med dækkende de ca. 500 km, som vi padlede. Vi havde 2 sæt kort med. Kortene havde vi lamineret hjemmefra, hvilket fungere rimeligt. Lamineringen kan dog forbedres i forhold til 2006.

 

 

Overskrift 1